Dagbok för Gnizta

Dagboken är skriven mest som en kul grej och samtidigt för att kunna se tillbaka på vad som händer med en hund under uppväxten. Tanken var att följa det första året av händelser men det har blivit så att jag fortsatt att skriva ner lite vad som sker. Som ni kanske märker så är det utifrån Gniztas tankar och perspektiv som detta skrivs. Med vissa inlägg från husse.

Har även lagt till lite tidstypiska bilder i texten så att det kanske blir lite mera lättläst. Jag har även fört in alla kostnader under tiden som gått och det kan man väl säga. Det kostar att ha hund. Men dessa siffror redovisas inte här och nu.


Från de månatliga arkiven:

januari 2010

Husse och jag åkte till Lungre Motorstadion och tränade halkkörning, det var lite slängigt hit och dit.
Efter det så åkte vi till Brukshundsklubben och där var en del folk och hundar. Där blev det lite mental träning för min del med att endast vara i närheten av de andra hundarna.
När husse gick in och drack kaffe så fick jag sitta i bilen och jag less som vanligt så det blev åter dags att ge sig på baksätet med tänderna. Skivan och gallret som husse hade förstärkt med blev bara smulor. Så nu är det bara att laga igen.
Man kan säga att det var tredje gången gillt för nu blir det bur i fortsättningen.
Husses Kommentar: Gnizta har bitit sönder baksätet igen. Dj—la hund.

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }

Idag kom Elliott och hälsade på. Han var lika besvärlig som vanligt med sitt nosande och boxande, men det är ändå roligt när han kommer. Nu har jag hårat i minst 14 dagar och det ser ut att minst 14 dagar till.

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }

Idag har jag fått ett nytt halsband så husse kan få mig att göra det han vill, tror han.

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }

Idag har vi kört igång träning med Grazy, Grozzy och jag och en tjej som heter Gina som är instruktör och ska hjälpa till med träningen så nu börjar det bli allvar. När hussarna och mattarna gick till klubbstugan för att fika så fick vi hundar sitta i bilarna. Då blev jag less och gav mig på baksätet igen, så nu är det bara för matte att laga. Gina sa att hon hade nån bur hemma som vi skulle få låna.

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }

Under veckorna som gått har det varit lite upp och ned. Husse och jag har haft lite övningar i vanligt hyfs och det har väl funkat sådär. Ingen mening att skryta för mycket. Vi har varit till Gräftån några gånger, senast idag kom vi hem därifrån. Jag har varit ganska ohyfsad vissa perioder.
Har bl a bitit i kopplet, skällit, gjort rusningar hit och dit. Vaknar när jag ligger och sover och börjar stormskälla, husse & matte tror att jag har Demoner i huvet.
I största allmänhet har jag varit ganska jobbig enligt husse & matte.
Har även bitit matte i armen när vi var ute och gick.
Har ni hört talas om ADHD. De tror att jag har det.
Var och hälsade på Elliott förra helgen då fick vi springa lös i skogen, han kan vara lite jobbig ibland, det ska nosas både här och där.
Jag fick börja med ny mat i veckan, Rottvailermat, den skulle nog passa mig bättre än schäferfodret enligt Djurmagasinet. Eftersom jag är så aktiv. Passade på att väga mig på deras våg och den visade 29,4 kg den 100111
Har fått förvarning om att det blir höftledsröntgen i början av Mars.
Husse har pratat med Lasse (Uppfödaren) idag att vi ska försöka träffas och köra lite träning typ en dag i veckan. Då ska Grozzy, bror min, och event en hund från tidigare kull vara med.
Jag har haft lite problem med pinkeriet den här helgen 21-24 jan, husse & matte trodde att jag hade fått blåskatarr. Idag söndag har husse räknat till att jag har pinkat 19 gånger till och med kl 19.00. Det låter lite mycket.
Förmodligen beror det på att jag äter så mycket snö. Jag ska skärpa mig så får vi se om det blir bättre.
Husse skulle en dag laga middag och hade lagt fram isterband på köksbänken, han fick fixa annat att äta den dagen för isterbanden åt jag upp, haha.

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }

En kall vinterdag

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }

{ Kommentarer för detta inlägg är stängda }